divendres, 22 de juny de 2012

Tarraco Viva 2012 (II) Senatus. El Senat romà

Com us hem comentat a la presentació, la primera activitat a la que vam assistir va ser la recreació del Senat romà.

image

El Senat de Roma neix com un òrgan consultiu a l’època monàrquica, esdevenint en època republicana la institució per excel·lència del govern de la ciutat i del seu vast imperi. No posseïa poder executiu, però era qui realment governava la república.

La representació va tenir lloc a l’auditori de l’Antiga Audiència el 19 de maig a les set de la tarda, amb una durada d’uns 50 minuts i un preu de 5€.

image

Aquesta representació, en mode de narració, ens intenta explicar un dels moments àlgids del Senat romà en l’època republicana. Va tenir lloc el primer assassinat entre senadors, que desembocà en múltiples guerres civils, fins la conversió de república en imperi, de la mà del primer emperador romà, August.

L’acte té lloc de la mà d’un narrador, recolzat per representacions puntuals que escenifiquen el seu discurs.

La veritat és que anàvem amb la idea de viure i veure la representació directa de la mà dels propis “actors”, i ens va sorprendre el fet que tant el fil conductor com l’atenció estiguessin centrats en el narrador i la resta de personatges fossin mera figuració.

Tenint en compte el nombrós aforament de la sala, ens va semblar un xic excessiu el preu de l’entrada, ja que els “actors” no deixen de ser voluntaris (i encara més comparat amb les altres activitats que us comentarem a les properes entrades).

Per les edicions vinents, prioritzarem altres activitats.