dimecres, 14 de novembre de 2012

El Quadern al Sud de França: Segon dia, Carcassona

Una vegada ens vam instal·lar a l’Hotel Campanile, i tot i que teníem previst passar tot el segon dia del nostre viatge a Carcassona, ens vam voler adreçar a la ciutat medieval per veure-la amb una altre llum, i així acabar d’aprofitar els darrers minuts del dia.

Després d’haver fet nit a l’Hotel Campanile ens vam dirigir a la Cité de Carcassona.

image

La Cité és la forma com es coneguda la fortificació medieval, un conjunt de muralles i torres que s’alça sobre un turó de la ciutat. En l’interior tot està enfocat al turisme, les cases veïnals actualment son botigues de restauració o de souvenirs.

Un dels passejos més macos que es poden fer en aquest lloc, es dóna la volta pel mig de les dues muralles, un recorregut que a bon ritme es pot fer en menys de mitja hora. Vigileu amb les fortes temperatures de l’estiu, ja que podeu suar molt, com ens va passar a nosaltres.

image

El més destacat de la fortificació interior es la seva església, antiga catedral de Carcassona i el castell comtal. Tot i que la visita a la Cíté és gratuïta, si voleu entrar al castell haureu de fer una llarga cua i abonar els 8 euros que val l’entrada.

El Castell es troba dins una petita muralla i per accedir-hi s’ha de travessar un petit pont que creua el fossat del castell. El recorregut per l’interior del castell dura prop d’una hora i a part de visitar bona part de les estàncies, es pot recorre una bona part de la muralla que envolta la Cité.

image

La Catedral es pot accedir de forma gratuïta, i el que més destaca són els rosetons. Diem que és l’antiga Catedral de Carcassona, perquè l’actual es troba al benmig de la ciutat nova a la part baixa de la ciutat.

image

Tot el conjunt medieval es troba en bones condicions, segurament degut a les nombroses restauracions que ha patit durant els darrers anys. Si no heu visitat mai Carcassona us ho recomanem ja que es una de les parts més boniques que vam veure durant aquesta petita escapada a França.

Després de visitar la fortalesa de Carcassona durant tot el dia, ens vam dirigir cap al sud, cap a la Vila de Llívia, a l’Hotel Esquirol, lloc on teníem reservades dues nits.

L’Hotel Esquirol és un petit hotel situat a la carretera principal que creua la ciutat. No és un hotel que recomanaríem, tot i que l’esmorzar i la zona de jacuzzi no està del tot malament. Comentem això perquè ens va tocar una habitació a l’últim pis amb sostre inclinat que feia l’habitació més petita. A més la sortida de fums de la cuina es troba just al davant de la finestra, així que ho passes calor o si obres la finestra pots anar menjant durant l’estada degut a la forta olor que puja de la cuina. Potser si us toca una de les habitacions dels pisos inferiors i que dóna a la carretera (amb balcó) la vostra estància serà mes agradable.

Com estàvem cansats i no volíem moure’ns massa del lloc on estàvem, vam fer un plat combinat a un bar de la mateixa carretera.