divendres, 18 de gener de 2013

El Quadern al Pallars i les seves Valls: Parc Natural d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Ens vam aixecar ben aviat, volíem arribar a Espot (Vall d’Àneu) de bon matí per aprofitar el dia al Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (situació). Des d’Espot pots llogar un taxi 4x4 que et porta just davant de l’Estany de Sant Maurici. Des d’allí pots fer varies rutes caminant. Nosaltres vam triar la que puja fins l’estany de la Ratera.

Durant la ruta i just abans d’arribar a l’estany, pots gaudir d’un salt espectacular d’aigua, així com unes vistes des d’on es pot gaudir des de l’alçada, el magnífic estany de Sant Maurici.
image
Aquesta vista encara es pot millor arribant fins el mirador, a pocs metres de l’estany de la Ratera. Vam continuar caminant fins donar tota a la volta a Sant Maurici, recorregut que a un bon ritme es pot fer en poc més de 3 hores.
image
Ens havíem guanyat el dinar, així que vam buscar una ombra al costat de l’estany i ens vam posar a menjar l’entrepà que ens havíem portàvem. Una vegada dinats vam agafar el taxi de tornada a Espot, lloc que vam fer el cafè de mitja tarda.
Com encara ens quedaven un parell d’hores de sol, vam decidir continuar visitant la Vall d’Àneu, València i Esterri d’Aneu, per acabar el dia a Alins, poble on vam sopar un menú de 3 plats per 14 euros per persona.