dijous, 27 de juny de 2013

El Quadern a l’Aragó: Calatayud i Daroca

Una vegada finalitzada la nostra visita al Parc Natural del Monasterio de Piedra, que us vam explicar en l’anterior entrada, us continuarem explicant el nostre viatge. La següent parada va ser Calatayud, lloc on teníem reservat l’hotel, Hotel Fornos situat al Passeig de les Corts d’Aragó.

image

L’Hotel Fornos, de dues estrelles està ben situat, però no li demaneu gaires coses més. Parets de paper fa que qualsevol cosa es senti per totes les habitacions. Esmorzar normalet, suc, pasta i poc més, no el fan gaire atractiu, potser el que es salva és que no es gaire car i per tant per fer una nit ràpida ja està bé.

Una vegada registrats, i després de descansar una mica, vam fer un petit passeig per la ciutat. Hem de dir que Calatayud no ens va fer massa el pes, una ciutat una mica depriment on la part antiga es troba bastant en mal estat. Molts solars on no hi ha cap edificació, i moltes cases en rehabilitació. Fins i tot les esglésies no es salven de la reformes, i per tant és difícil de fer una fotografia on no es vegi una grua al cel, potser d’aquí uns anys Calatayud es trobarà en millor estat que l’actual.

image

Després del passeig i de fer un tast de tapes en un dels molts bars que es poden trobar en el passeig principal de la ciutat, vam donar per finiquitat el dia.

El segon dia de viatge el vam començar intentant localitzar el Castell antic de Calatayud situat a dalt d’un turó, però degut a la mala senyalització del lloc, només el vam poder veure de fora, ja que no vam trobar l’entrada.

image

Cansats de donar voltes pel lloc, vam posar rumb a Daroca, ciutat emmurallada al sud de la província de Saragossa que ens va agradar força.

image

Vam comprar uns records en una botiga del poble i vam poder passejar pels carrers i la muralla de Daroca.

image

image

Era quasi migdia, així que ens vam posar direcció a la darrera parada del viatge, lloc que juntament amb el Monasterio de Piedra, havien fet que ens apropéssim a l’Aragó, Belchite, poble protagonista durant la guerra civil espanyola, i que va desapareixent a poc a poc degut al mal estat en que va quedar per la guerra. Com Belchite ve mereix unes notes amb profunditat, ho deixarem per la següent entrada del nostre viatge per Aragó.