dimecres, 26 de juny de 2013

El Quadern a l’Aragó: Parc Natural del Monasterio de Piedra

Avui us volem explicar l’experiència d'un dels nostres darrers viatges, a l’Aragó, més concretament a la zona sud de la província de Saragossa.

Feia temps que teníem ganes d’anar a visitar el Parc Natural del Monasterio de Piedra, situat al municipi de Nuévalos, un dels millors i més grans parcs naturals que podem trobar per Espanya, així que vam planificar una escapada de cap de setmana per visitar l’indret així com alguns dels pobles del voltant.

En la nostra escapada vam poder visitar el Monasterio de Piedra i Calatayud en el primer dia, i Daroca i Belchite en el segon.

En aquesta entrada us explicarem la primera part del viatge, el Parc Natural del Monasterio de Piedra.

image

Ens vam aixecar ben d’hora ben d’hora, com diria el Guardiola, i ens vam posar camí al Parc Natural del Monasterio de Piedra. Vam arribar després de quasi 4 hores de cotxe, al voltant de les 11 del matí, hora ben adient per començar a veure el parc natural.

Després d’entrar al parc vam veure que faltava molt poc per una de les sessions de vol dels rapinyaires, nom comú que s'aplica a un tipus d'ocell definit per un estil de vida depredador i unes característiques físiques determinades, marcades per la presència d'un bec fort i ganxut i unes potes prènsils amb fortes urpes.

image

Vam poder veure a molts pocs metres dels nostres caps com volaven falcons, voltors, i altres espècies. Una sessió de prop de mitja hora que s’agraeix de contemplar.

image

Tot acabada l’exhibició, vam començar a passejar pel parc natural. Aquest es troba a la vora del Riu Piedra.

image

És una zona càrstica amb paisatges fragorosos de gran bellesa dominats per roques aspres, coves penya-segats en conjunt i harmonia amb l'aigua del riu Piedra que forma cascades, llacunes i rierols.

image

La "Cola de Caballo" és una cascada de 50 m, és la caiguda d’aigua més coneguda del parc, però no pas l’única.

image

image

Un recorregut que a bon ritme, però tampoc sense estrès, es pot fer en poc més de 2 hores. Nosaltres vam aprofitar una de les zones d’esbarjo, situada al costat de la piscifactoria que hi ha dins el parc, per menjar l’entrepà que portàvem, i així descansar una mica del passeig.

S’ha de dir que vam tenir força sort, la setmana anterior havia plogut de valent, això va fer que trobéssim el parc de forma perfecta, verd per tots els indrets i uns salts replets d’aigua. Una vegada acabat el nostre recorregut, vam dirigir-nos cap al Monestir. Amb l’entrada al parc, entra una visita guiada per l’interior del que queda del Monestir, que s’ha de dir que per desgràcia no és massa.

image

El Claustre es troba en força bon estat, però l’església està mig derruïda, com molts dels Monestirs espanyols que van patir la desamortització de Mendizábal al segle XIX.

image

La visita acaba en una de les dependències del Monestir, indret en que han ubicat un museu del vi.

image

Un cop acabat de veure tot el que es pot visitar tant en el Parc com del propi Monestir, vam agafar el cotxe i ens vam dirigir cap a Calatayud, indret on teníem feta una reserva per passar la nit, però això ja us ho explicarem en una altre entrada.