divendres, 28 de juny de 2013

El Quadern a l’Aragó: Poble antic de Belchite

Després de passejar per Daroca, ens vam dirigir a Belchite. Primer de tot, vam prendre un refrigeri a la part “nova” del poble, i vam preguntar per on es trobaven les restes de l’antic poble de Belchite, devastat durant la guerra civil.

image

Vam tenir sort perquè just arribar a la porta d’entrada al poble antic, serien les 14h, començava una visita guiada. Sapigueu que la visita dura prop més d’una hora i costa 6 euros per persona.

image

Val molt la pena, ja que la guia que ens va tocar, ens va explicar tota la història del poble i perquè es va produir en aquell indret, que en principi està al mig del no res, una de les batalles més importants de la guerra civil espanyola.

image

Després de més de 70 anys, poques edificacions queden en peu, però passejant per l’interior un se n’adona de la magnitud de tot plegat.

image

El que millor es conserva del lloc, són les 3 esglésies que tenia el poble, però que poc a poc es van caient. La guia ens va explicar com la setmana anterior al nostre viatge havia caigut un balcó d’una de les cases que continua parcialment en peu.

image

image

La guia intenta explicar la història de forma neutral el que va passar allí, i es nota que sap del que parla, perquè contínuament va datant tot el que va succeir en la batalla.

image

Visitar el poble antic de Belchite ha estat una de les coses més maques d’aquest petit viatge, i juntament amb el Parc Natural del Monasterio de Piedra, és el més destacable de tota aquella zona sud de la província de Saragossa.

Una vegada acabada la visita per Belchite, vam posar rumb de tornada a casa.