dilluns, 27 de març de 2017

El Quadern a Vitòria-Gasteiz: Els seus carrers i monuments

Després d’haver visitat Pamplona i haver fet nit a Vitòria-Gasteiz vam aixecar-nos per passar tot el dia per la ciutat. Al matí havíem concertat una visita guiada pel centre antic, d’aquesta forma assabentar-nos de les coses més importants que posseeix Vitòria.S’ha de dir que el centre no es massa gran, i amb dues hores que dura la visita et pots fer una molt bona idea del que consisteix la ciutat i de la seva història.


Tant a l’Ana com a mi no ens va matar massa la ciutat, potser és el fet de que portàvem una expectació molt elevada del que ens trobaríem.


Per la tarda, després de dinar un menú especial de carnaval a l’hotel, vam tornar al centre per poder veure la Catedral vella amb l’ajuda d’una altre visita. En ella ens mostren els treballs de rehabilitació, així de com es troba actualment els treballs que s’han dut a terme en els darrers anys.


Ara ve quan sóc una mica crític. Sincerament crec que hi ha moltíssimes més catedrals millors que aquesta, no cal anar tant lluny per veure’n una de maca. A les nostres terres us podria citar unes quantes més espectaculars. Suposo que el fet de que l’autor Ken Follet es bases en els treballs de restauració per escriure el seu best-seller (Els pilars de la terra) li han donat una fama gens merescuda. Ho sento però la catedral de Vitòria es una església gran i poc més!, i a sobre amb greus problemes de construcció des dels seus inicis. Ja em podeu criticar si no esteu d’acord.


Una vegada acabada la visita vam fer un parell de pinxos pel centre i ens vam tornar a descansar a l’hotel.