dilluns, 7 de maig del 2012

Cartoixa d'Escaladei

Fa aproximadament un mes, aprofitant els dies de descans de Setmana Santa, vam fer una escapada per la comarca del Priorat, concretament per visitar la Cartoixa d'Escaladei.
En Francesc ja havia estat anteriorment i em volia fer conéixer la zona, tant pels records d'infantesa de la vila, com per la sorpresa que provoca visitar el monument.
Si l'aneu a visitar haureu de posar imaginació, perquè malauradament s'hi conserva en mal estat tot i les feines de restauració. Tot i així val la pena per fer-se a la idea, amb una recreació mental, del que va ser en el seu temps aquest Monestir.
Amb un audiovisual fet d'imatges amb banda sonora, podreu fer-vos una recreació de la seva història i cronologia.
A l'interior trobareu una cel·la restaurada (la superfície de la qual ja m'agradaria a mi avui dia per un piset!!).
Les obres de restauració de les dues esglésies encara continuen, de fet no es poden visitar, romanen tancades, i com a molt s'hi pot fer un passeig pels voltants i pel que serien les restes de les cel·les i els claustres. Això sí, enclavant entre muntanyes.
Si tireu una mica la vista enrere, recordareu que aquesta passada Setmana Santa va ser un xic plujosa. Doncs bé, tot i que el temps ens va acabar respectant, el dia va començar amb plujims.
Un cop visitat el monument ens vam adreçar al poble d'Escaladei, molt i molt petit però molt acollidor, i vam dinar d'allò més bé. Un menú de 9€, al centre del poble, amb escudella i macarrons de primer, cuixetes de pollastre amb ceba caremelitzada i pastís de pinya.... mmmm per llepar-s'hi els dits!
image
Per baixar el menú ens vam dirigir al poble de Morera del Montsant, on vam poder gaudir de les vistes i d'un passeig pel poble, que per l'època i el temps, no ens va ensenyar gaires veïns.
image
Si voleu informació per anar a visitar la Cartoixa (horaris, preus i visites guiades), consulteu aquí.
image