divendres, 8 de juny del 2012

Llenties

Aquí teniu un altre plat, de tota la vida, per si voleu provar a la cuina.

Segurament les llenties són d'aquelles receptes que a cada casa tenen el seu què, el seu petit secret, la seva manera i els seus ingredients.

Jo us n'explicaré la meva, fruit del que tota la vida he vist a casa i del meu gust personal.

Si us animeu ja em direu què us han semblat.

INGREDIENTS:

- 2 tomàquets madurs
- 2 pastanagues
- mitja ceba
- 4 dents d'all
- llorer
- pebrot verd
- 400 g de llenties
- cansalada
- xoriço
- morcilla

COM FER-HO:

Tot i que avui dia, al supermercat, podreu trobar diferents tipus i varietats de llenties (gran, pardina, de cocció ràpida...) a mi les que més m'agraden són les pardines. I a diferència del que altres podrien dir, jo les deixo en remull tota la nit.

Talleu la ceba petita i sofregiu-la a la cassola on fareu les llenties, amb una mica d'oli.
Quan la ceba ja comenci a agafar color daurat, afegiu-hi la cansalada tallada a dauets.
Quan la barreja hagi agafat color, tireu el tomàquet tallat a trocets (segons com tingui la pell podeu pelar-lo). Poseu-hi també la pastanaga i el pebrot tallats a dauets, un parell de fulles de llorer, les dents d'all (jo les poso tallades en un parell de trocets, com a molt, així després és més fàcil localitzar-les i apartar-les), sal i pebre.

Quan el sofregit estigui punt, serà el moment d'incorporar les llenties. Jo faig un litre i mig d'aigua per cada 400 g de llenties, aproximadament.
Mentre les llenties van fent xup-xup a foc baix-mig (no us oblideu d'anar vigilant per tal que no s'enganxin al fons de l'olla!!) bullirem apart el xoriço i la morcilla.
Tingueu en compte que la cocció de les llenties pot estar al voltant d'una hora, així que aneu-les vigilant, i en cas que fos necessari, afegiu-hi aigua!
Si voleu anar "a lo seguro", al Mercadona trobareu uns paquetets envasats al buit amb un xoricet, un trocet de cansalada i una morcilleta. Em sembla que posa que són per a fer cocido o algo així, però surten molt bé.
Com us deia, bulliu durant uns 15 minuts el xoricet i la morcilla, i quan estiguin, trocejeu-los al gust i afegiu-los als últims minuts de cocció de les llenties.

Per què faig bullir el xoricet i la morcilla apart?
Doncs perquè així m'asseguro que tot el greix es queda a l'aigua on els he bullit i no em quedarà a les llenties.

I com sempre en aquests tipus de menjar, deixeu reposar l'olla i encara agafaran millor sabor.

Bon profit! ;)

image