dijous, 30 d’agost del 2012

Un món flotant, fotografies de Jacques Henri Lartigue

Tot i que som aficionats a la fotografia desconeixem gran part d’aquest món així com el nom de les figures més representatives d’aquest art. Jacques Henri Lartigue es podria qualificar com un d’aquests grans mestres del segle XX.

image

Jacques Henri Lartigue nascut dins una gran família francesa va tenir les coses bastant fàcils des d’un bon inici, però això no el va fer que impedir de tenir moltes inquietuds en la seva vida. Una d’aquestes grans inquietuds, i que amb el pas dels anys li va donar el prestigi, la fama li va arribar de ben gran, va ser la fotografia.

La Obra Social La Caixa va voler reunir en una exposició gran part d’aquestes grans obres sota el nom de "Un món flotant, fotografies de Jacques Henri Lartigue (1894-1986)". Fins a finals d’agost aquesta exposició va romandre en el Caixa Fòrum de Tarragona, així que nosaltres vam voler apropar-nos un dissabte per seguir l’exposició a mans d’un guia. En aquest Caixa Fòrum es realitzen visites guiades de les exposicions tots els dissabtes i diumenges a la tarda.

image

Se’ns dubte Lartigue tenia una visió molt peculiar de la vida i això ho volia plasmar en la seva obra. Segurament molt de les seves fotos no passarien el cànon de fotografia ben realitzada, però en això Lartigue va ser un innovador, i la continua experimentació que va realitzar amb les càmeres el va portar a ser un autèntic creador en l’àmbit de la fotografia. Una de les coses que més ens va fascinar, van ser les fotografies amb 3D, si si ja fa 100 anys aquest francès adinerat jugava amb les novetats del moment i ens oferia mitjançant caixes tancades obres tridimensionals. En aquesta exposició en podeu gaudir de més d’una desena d’aquestes fotografies.

image

Desconeixem si després de la seva inauguració a Barcelona i el pas per Tarragona, s’ha vist en algun dels altres Caixa Fòrums que té La Caixa  o si ho farà properament, però si veieu l’anunci d’Un món flotant, no us ho perdeu, val molt la pena.