diumenge, 10 de febrer del 2013

Tarragona medieval

Segurament Tarragona és coneguda, i d’això en dóna fe el Patrimoni Mundial concedit al 2000 per la UNESCO, pel seu passat romà. Però no ens podem quedar aquí, després dels romans van vindrà altres civilitzacions que han deixat una petjada en la història d’aquesta ciutat.
L’època medieval no podia estar aliena en aquest petit indret de món, és per això que Argos serveis culturals a part de realitzar visites guiades per la Tarraco Romana, també ofereix visites guiades per la Tarragona medieval amb la gracia que es realitzen principalment per la nit.
El passat any vam poder gaudir d’una d’aquestes visites gràcies al premi que vam guanyar de la foto enviada de la Tarraco Viva. Tot s’ha de dir vam tenir sort, ja que el dia que vam escollir per realitzar-la érem els únics, així que vam poder passejar tots dos pels carrers del casc antic amb un guia per nosaltres.
Us expliquem una mica el que podreu veure si us apunteu a aquesta visita, només una mica ja que la gràcia és poder gaudir-la en primera persona. El recorregut comença a la muralla romana, fortificació que en la època medieval va patir modificacions importants, com son els actuals passos del Portal del Roser i Portal de Sant Antoni. Tot seguint pujant per la Baixada del Roser,  la visita arribar fins l’arquebisbat, on el guia ens narra la història de la diòcesis Tarraconense, una de les més importants de la península ibèrica. Evidentment la visita va a parar davant la Catedral símbol medieval per excel·lència.
image
Plaça del Rei, Call Jueu, i carrers de la part alta, donant continuïtat a la visita que dura poc més d’una hora.
Visiteu la Tarraco Romana, impressionant no cal dir-ho, però no us oblideu la Tarragona medieval si voleu veure la ciutat d’una altre forma.