dijous, 25 de juliol del 2013

Lleida

Lleida segurament és la capital de província catalana més desconeguda (i fins i tot es podria dir més oblidada) per la major part de ciutadans d’aquest país, però no per això deixar de tenir el seu encant.
image
Petita ciutat situada als peus del riu Segre, i on l’agricultura i ramaderia tenen un gran pes, es observada des d’un Turó per la Seu Vella, antiga catedral de la ciutat, i que durant molts anys va ser utilitzada com a refugi i quarters en diferents guerres. Lleida es la primera gran ciutat que et trobes si vens d’Aragó, i es per això que en aquest indret les guerres han tingut un pes molt important.
image
En l’actualitat la nova Catedral, es troba a baix del turó, on la ciutat de Lleida ha crescut en els les darreres dècades. Durant la nostra visita, el campanar de la Seu Vella es trobava en rehabilitació, es per això que no vam poder pujar els seus 200 esglaons que et donen una visita de 360 graus del municipi de Lleida. Tot i això la visita a la Seu Vella és indispensable si visiteu la capital de la Terra ferma.
image
Altres coses que vam poder visitar va ser l’edifici de la Paeria, indret on es troba la casa consistorial de la ciutat i on podeu trobar en les seves plantes inferiors les restes d’antigues edificacions.
image
En aquest indret podreu ser testimonis en part de la història de Lleida.
image
image
Abans de parar a dinar, vam poder fer un passeig pel carrer major, centre neuràlgic de l’actual Lleida. Un carrer de més de 2 kilòmetres que podreu veure gaudir de la part més comercial de la ciutat.
image
Vam dinar molt bé, suposo que el fet que anéssim amb un amfitrió va fer que el lloc estigués molt escollit. Un petit restaurant situat a un dels carrers de darrera del carrer major, ens va fer que ens refresquéssim de la calor de fora. S’ha de dir que no vam menjar cargols, el plat típic de la zona, a mi m’agraden però a l’Ana no els apassionen, raó per la qual vam escollir una graellada de carn molt completa.
La tarda es va fer entre passejos i visitar de petites esglésies, un dia molt complet i molt recomanable.