diumenge, 5 de gener del 2014

Espai natural de la Punta de la Móra (Tarragona)

Avui no ens hem aixecat massa d’hora, tot i així ens venia de gust fer una passejada. On podíem anar que estigués a prop de casa i que no fes massa mandra d’anar-hi? El lloc escollit ha estat l’Espai natural de la Punta de la Móra (mapa). Aquest espai d’interès natural es troba al nord del municipi de Tarragona, i es podria dir que és el darrer espai verge (al menys en bones condicions) que podem trobar en aquesta ciutat.

image

image

L’espai de la Punta de Móra és un conjunt protegit on podrem trobar el Bosc de la Marquesa, i varies cales. S’ha de dir que aquest espai és considerat naturista, així que si aneu, ja sabeu el que us podeu trobar, tot i que evidentment a l’hivern la fluència és bastant petita. Per aquest indret creua el Camí de Ronda, un camí litoral que uneix les poblacions de Tarragona i Torredembarra, i es per aquest motiu que cada cop aquest parc és més transitat.

image

image

El Bosc de la Marquesa déu el seu nom òbviament als antics propietaris d’aquest indret, metres que les dues platges existents porten per nom: Cala Fonda, s’ha de baixar una mica per accedir a ella, d’aquí el seu nom, i Roques Planes, cala on la sorra és va intercalant amb petites pedres.

image

image

Si un dia visiteu Tarragona, però voleu sortir de la rutina habitual, us recomanen molt una passejada per aquest indret, ja que gaudireu de la naturalesa.

image