diumenge, 3 d’agost del 2014

Escapada de nou al Berguedà

Berguedà és una comarca catalana de la província de Barcelona que inclou també el municipi lleidatà de Gósol. Participa tant dels relleus muntanyosos del Pirineu com de la plana de la depressió central catalana.



Els Jardins de Can Artigas es troben a la localitat de la Pobla de Lillet (Barcelona) i van ser realitzats entre 1905 i 1906, amb un projecte dissenyat per l'arquitecte modernista Antoni Gaudí.


La fàbrica de ciment Asland, situada al paratge del Clot del Moro, al municipi de Castellar de n'Hug, es va tancar fa ara uns trenta anys. Les restes avui visibles encara posen de manifest l'espectacularitat d'un dels conjunts de fàbriques més increïbles de la industrialització catalana, emmarcat en un singular entorn natural. Més informació a la pàgina web oficial.



La Pobla de Lillet és un municipi del Berguedà (Barcelona). Un dels seus punts més característics és el Pont vell sobre el riu Llobregat (segle XIV).


Castellar de N'Hug és un petit poble situat a la comarca del Berguedà (Barcelona) on s'ubica el naixement del riu Llobregat.