diumenge, 5 d’octubre del 2014

Escapada l'Alt Urgell

De tant en tant ens agrada deixar-nos caure per Adraén, un petit poble de l'Alt Urgell, al nord de Catalunya. Vaig passar uns dies, i tot seguit us aniré mostrant una sèrie de fotografies.


Visió de la carretera d'entrada al poble d'Adraén (l'Alt Urgell).Alt Urgell és una comarca catalana situada principalment entre les muntanyes dels Pirineus i pre-Pirineus.


Limita al nord amb Andorra, i està format per nuclis poblats units entre si en petits municipis.

La seva capital és la Seu d'Urgell, la població no supera els 13000 habitants. La resta de municipis a penes arriben a 1000 habitants, com es pot veure és una de les comarques catalanes menys poblades, però no per això deixa de tenir el seu encant.

Montferrer és el cap del municipi de Montferrer i Castellbó. Des d'allà es pot tenir una bona vista de la plana de l'Alt Urgell, abans de topar amb els Pirineus.Fígols és cap del municipi de Fígols i Alinyà, a la comarca de l'Alt Urgell. Situat damunt d'una serra, des d'ell es pot veure gran part de la comarca.El Parc Natural de Cadí-Moixeró és un parc natural que se situa entre les províncies de Barcelona, ​​Girona i Lleida, en l'àmbit de les comarques del Berguedà, l'Alt Urgell i la Cerdanya.

La fotografia que us mostro a continuació està realitzada amb la tècnica del HDR des Adraén (Alt Urgell).

Fórnols és un poble i cap de partit del municipi de la Vansa i Fórnols (Alt Urgell).

Situat a 1.285 metres d'altitud sobre el vessant dret de la vall de la VansaEl nucli està agrupat al voltant de l'església parroquial de Sant Climent.