dilluns, 25 de maig del 2015

El Quadern a Bèlgica

Bruges

Bruges és una de les ciutats més boniques de Bèlgica. Els seus canals al costat de la seva arquitectura especial la doten d'un encant especial.

Sense cap dubte passejar pels carrers de Bruges és una de les experiències més boniques d'aquesta ciutat.


Grote Markt (Plaça del Mercat) en neerlandès o Grand-Place a francès és la plaça principal de la ciutat de Bruges. Hi destaca el Campanar, una edificació medieval situada aquest centre històric de Bruges (Bèlgica).El campanar forma part d'un grup de 56 torres i campanars de Bèlgica i França en la llista de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco des de 1999.

La Catedral de Sant Salvador (Sint Salvatorskathedraal en neerlandès), construïda al segle X, és l'església més antiga de Bruges. Es va convertir en la seu de la diòcesi de Bruges a principis del segle XIX, després de la destrucció de l'antiga catedral de Sant Donaciano durant l'ocupació francesa de 1799. Informació extreta de la Viquipèdia.


Anvers

Anvers és una ciutat de la regió de Flandes, i la segona en grandària de Bèlgica.

Pot realitzar tours pel centre amb en el típic tren turístic o en una carreta tirada per cavalls.


La Grote Markt de Anvers és la plaça principal de la ciutat, situada al centre històric. En ella podem trobar l'estàtua de Silvio Brabo el fundador mític de la ciutat.


Sense cap dubte una de les estacions més boniques que he vist en la meva vida és l'Estació central d'Anvers (Bèlgica).

Situada en un magnífic edifici construït entre finals del segle XIX i prinicipios de la XX és sens dubte una representació del que bonic que es poden fer les coses en llocs tan simples com una estació de tren.

Brussel·les

Segurament molts de vosaltres coneixereu el Manneken Pis, un dels símbols més representatius de la ciutat de Brussel·les, però el que potser no conegueu siguin les seves versions femenina i canina.

Els Pis de Brussel·les

El Manneken Pis ser creat al segle XV i com ja vaig dir anteriorment és una de les figures més buscades per fotografiar de tota la capital belga.

La seva versió en nena és la Jeanneke Pis i va ser dissenyada l'any 1987. S'ha de buscar una mica per poder fotografiar-la, ja que es troba en un carreró sense sortida, darrere d'una reixa.

I per acabar de filar encara més prim dels belgues van decidir fer la versió en gos, el Zinneke Pis que el podreu trobar una mica lluny de la zona centre aliè als flaixos massius dels turistes.Tots ells segueixen i seguiran en posició pis i qui sap si algun dia se li afegeixi un altre pixaner.

Grote Markt o Grand Place de Brussel·les és la plaça major de la ciutat i punt neuràlgic de la capital Belga, Brussel·les.

A la següent imatge es pot veure un dels edificis emblemàtics de brussel·les, l'Ajuntament, construït entre 1402 i 1455.
La Catedral de Brussel·les o Catedral de Sant Miquel i Santa Gúdula és un edifici gòtic situat a prop de l'estació central de la ciutat i pertanyent a l'Arxidiòcesi de Malines-Brussel·les.

Es va començar a erigir en 1226 amb pedra de Gobertange i es va concloure la seva construcció en 1500. Més informació a la Viquipèdia.


El Palau Reial de Brussel·les és el palau oficial del Rei dels belgues, al centre de la capital nacional, Brussel·les. El palau no és usat com a residència reial.