dimarts, 24 de gener del 2017

El Quadern a Castellà i Lleó

Avui us volem explicar la nostra darrera escapada, Segòvia i Sòria (Castellà i Lleó). Un total de 3 nits en terres castellanes on vam poder visitar el més significatiu d’aquestes dues ciutats. Hem dividit aquest viatge en tres etapes: la primera centrada en Segòvia, la següent en La Granja de San Ildefonso i el trajecte fins a Sòria, i la darrera dedicada a Sòria.


Segòvia

De camí cap a Segòvia ens vam aturar a Pedraza, un petit poble medieval molt turístic.


Aquí vam poder començar a provar la gastronomia del lloc, com el cochifrito. Ens reservàvem el “cordero lechal” per quan estiguéssim a Segòvia.


Ja caiguda la tarda vam arribar a la ciutat patrimoni de la humanitat on ens esperava el magnífic aqüeducte.

Després d’una nit en una casa rural a Espirdo, pocs quilometres de Segòvia vam tornar a la ciutat per gaudir d’una visita guiada pel casc antic. Una visita molt recomanable, on en poc més d’una hora i mitja et pots fer una idea de la història d’aquest indret. Catedral, Alcàsser, Plaza Mayor, són un dels llocs que pots visitar en aquesta visita per on preu de 15 euros (visita organitzada pel patronat de turisme de Segòvia).

Després de la visita vam anar a les afores, restaurant La Postal...


... per gaudir d’un bon “asado”, i així agafar forces per la resta de la jornada.


A la tarda vam continuar visitant la ciutat, ara amb la particularitat de la llum de la nit.De camí a Sòria, La Granja de San Ildefonso

Continuem amb el nostre viatge a Castellà i Lleó. En aquest ocasió us parlarem del camí de Segòvia a Sòria, particularment de la parada per visitar el Palau Reial de la Granja de San Ildefonso.

Aquest palau situat en la petita localitat de la Granja de San Ildefonso (Segòvia) data del segle XVIII i al igual que molts palaus reials, gaudeix d’una estètica molt aconseguida i d’una voluptuositat imponent.

Aquí vam fer una visita guiada pel seu interior així com una passejada lliure pels seus jardins. En aquest palau es troba una de les col·leccions de tapissos més importants d’Espanya, amb peces úniques dels Reis Catòlics.

A l’interior no es poden fer fotografies, així que no us podem mostrar cap instantània de l’indret, però si que òbviament es pot fotografiar l’exterior del palau.


Després de la visita al palau reial vam posar rumb a Sòria. Un camí de pobles petits travessats per la Rivera del Duero.

Vam para a dinar a San Esteban de Gormaz, però quasi millor passar per alt el menú que vam realitzar allí perquè no passaria a la historia com un dels millors àpats que hem fet en els nostres viatges.

Sòria

Aquesta és la tercera i darrera entrada dedicat al nostre viatge per terres castellanes, en concret a la ciutat de Sòria.


Després de dormir en una casa rural, a tot li diuen casa amb encant (podeu veure la nostra opinió a Tripadvisor) i de veure que el fred era important, el viatge el vam fer en el pont de la Inmaculada, vam dirigir-nos a Sòria.


El primer que vam fer va ser passejar pel parc de la "Alameda de Cervantes" i donar de menjar als esquirols que viuen allí, una de les costums de habitants de la ciutat.Haviem contractat una nova visita guiada per la ciutat castellana, així que al matí el vam destinar a realitzar aquesta activitat. Sòria no és que tingui masses coses, bàsicament esglésies i poc més, però per visitar-la un dia no perds res. .

Aquí vam poder gaudir d’un altre menjar típic de la zona els “torreznos”, molts bons tot i que no s’ha d’abusar en quantitat.


I després d’un petit passeig per la vora del Duero...


... vam decidir tornar cap a casa i així donar per finalitzat el nostre viatge a Castellà i Lleó, el qual us hem explicat en aquestes tres darreres entrades.