dimarts, 14 de febrer del 2012

Bodegas Torres

Segurament si us preguntem que ens digueu la primera paraula que us ve al cap a l’escoltar la paraula Penedès, molts de vosaltres direu Vi, i es que la Denominació d’Origen Penedès és de les més conegudes i reconegudes d’entre les zones vinícoles del nostre país. Coneixedora l’Ana del meu interès pel tast de vins, va decidir, més aviat em va sorprendre, amb una visita a les Bodegas Torres, situades a Pacs del Penedès, al cor de la Denominació. Jo mai havia fet una visita d'aquest tipus, així que com podeu imaginar la il·lusió era important.

image
En que consisteix la visita, doncs molt simple, primer et fan una petita introducció mitjançant un vídeo (està disponible en més de 10 idiomes diferents) de l’origen i evolució de la família Torres, des dels seus creadors a finals del s.XIX, fins a l’actualitat, cinc generacions després. Una vegada t’has assabentat de la seva historia, comença el viatge olfactiu per veure el cicle de la vinya, acompanyat amb un recorregut, al més pur estil trenet turístic, dels camps i instal·lacions que formen part del celler.
  image
Una vegada has realitzat el recorregut, la visita s’acaba amb un petit tast d’un vi de la marca, amb la corresponent explicació d’un enòleg. S’ha de dir que l’entrada estàndard, pot ser ampliada amb un tast de 3 vins més. Una vegada finalitzada la visita, no tens més remei que sortir per la botiga del celler, situada estratègicament perquè la gent compri, i així acabar d’arrodonir el negoci per part de la bodega. Tot aquest recorregut té una durada aproximada d’una hora, a un preu per adult de 6,50 euros. Tot i que es poden comprar les entrades al mateix celler, nosaltres, i per tant ho recomanem, vam fer la reserva a la web de les bodegues www.torres.es. Com anècdota dir que el tren en el que vam fer el recorregut, va tenir problemes tècnics, i es per això que vam estar quasi 15 minuts parats dins les instal·lacions, cosa que als senyors de Torres els va fer sentir malament, i encontres d’un únic tast de vi, es van obsequiar amb una segona degustació, si tots els problemes es solucionessin amb una copeta gratis, ja ens agradaria trobar-nos amb dificultats més sovint.