dijous, 10 de maig del 2012

TapAlta: Abril 2012

La TapAlta és una iniciativa gastronòmica de la Part Alta de Tarragona. Es tracta d’un recorregut per diferents locals del casc antic que promocionen la gastronomia en forma de tapa, tots els dijous de 20.00 a 22.00 hores, durant tot l'any.
Cada establiment, prop d’una vintena de locals s’han adherit a aquesta iniciativa, proposa dues tapes a triar i cadascuna d'elles, les podràs acompanyar d'una copa de vi, cava, cervesa o refresc al preu de 2,5 euros la tapa. Cada mes les tapes proposades van canviant.
Nosaltres fins aquest passat mes d’abril no ens vam apropar a fer la primera degustació TapAltiana. I després de fer una selecció de totes les propostes, vam sortir amb la intenció de provar 4 d’elles. Ara us mostrem els locals amb una fotografia de la tapa, descripció i l’opinió de cadascun de nosaltres dos.
La Cova.
image
Proposava dues minicoques, i com havíem anat a sopar feia poc temps vam decantar-nos per començar la nit per aquest local. Les tapes proposades eren minicoca de ceba, bacon i formatge de cabra per un costat i per l’altre minicoca de rúcula, pernil i formatge.
Ana: ja havíem estat, així que no em van sorprendre, tot i això, senzilles però bones.
Francesc: Em van semblar molt bones, una tapa no molt sofisticada però bona elecció per començar la nit
Tecla 60.
image
Poma farcida de confit d'ànec i foie, i l’altre tapa es tractava de caneló de primavera.
Ana: anava amb més espectativa per la poma i va guanyar el caneló. Totes dues bones. Potser per trobar-li un què a la poma: una mica dureta tot i estar feta al forn.
Francesc: El caneló molt bo, no és de carn, perquè us feu una idea és el mateix condiment de quan es fan els ous farcits. La poma correcte.
La Queveda.
image
La primera tapa es tractava d’una broqueta llagostins amb salsa tàperes, mentre la segona era un tall de formatge de cabra amb bacon i vinagreta.
Ana: el local ja es veu a primer cop d'ull que no és gens sofisticat. Tot i així penses que si estan dins la TapAlta serà per alguna cosa... doncs no... ni punt de comparació amb els altres. Un parell de tapes ben escasses i gens treballades.
Francesc: Sens dubte la desil·lusió de la nit. Tapes poc treballades. Molt hauran de captivarnos en properes propostes per tornar a aquest local per TapAlta.
Cal Peter.
image
El darrer lloc escollit va ser Cal Peter on ens van oferir Milfulls de patata, formatge i encenalls de pernil i delícies de vedella amb bolets a l'estil de l'àvia.
Ana: després de la frustració anterior, i tot i que havíem d'anar a fer una altre tapa però el local estava ple, vam anar a parar a Cal Peter. Només per la fotografia i la presentació ja veiem que la nit va millorar. Però a més de l'elaboració i la delicadesa amb la que semblaven cuinades, el sabor de la vedella era de cuinat de tota la vida!
Francesc: Sens dubte la millor combinació de tota la nit. Que dir de la vedella, genial i el milfulls no es quedava enrere. Haurem d’estar atents a les propostes del Peter.
I fins aquí les propostes del TapAlta d’Abril, esperem poder fer-ho molts mesos més i seguint explicant-vols les propostes gastronòmiques de Tarragona, una bona forma de descobrir indrets que desconeixíem i que algun dia visitarem amb més calma per fer un sopar per exemple, el Tecla 60 està apuntat a la ment ;)