dimarts, 26 de juny del 2012

Golositalia, l'autèntic sabor d'Itàlia

El dia que vam dedicar a la Tarraco Viva als legionaris romans i el món dels gladiadors vam decidir anar a menjar a un italià aprofitant un val de descompte adquirit a Letsbonus. El restaurant que oferia aquest menú era el Golositalia, un restaurant situat al centre de Tarragona, que jo al menys desconeixia. A priori no ens va semblar la gran oferta, però ens va semblar una bona proposta gastronòmica, i d’aquesta forma podríem lligar les dues hores lliures que teníem entre els espectacles que es celebraven al Camp de Mart (legionaris romans) i a l’amfiteatre (lluita de gladiadors) sense haver de tornar a casa. A més perquè no dir-ho, entre tanta recreació romana, tenia gràcia menjar en un restaurant italià!
El menú consistia en un primer a escollir entre: amanida de formatge, carpaccio de pop, vitello tonnato, rissoto de vi negre, mixt d'embotits; un segon plat a escollir: masccheroni bolonyesa, pizza al gust, escalopins a la cervesa o al vi blanc, penne de formatge blau; una postra entre flam de nata o gelat, acompanyat tot per una ampolla de lambrusco; tot això per 18 euros la persona.
Golositalia és un restaurant típic de menjar italià on la decoració és purament italià, fins i tot podem trobar samarretes d’equips italians penjades a la barra. Es veu només entrar, i també a l’escoltar l’accent, que el local està regentat per italians autèntics, i no pas per les pizzeries típiques de Tarragona on l’amo es del poble del costat.
L’Ana va escollir com a entrant un vitello tonnato, ja l’havia escollit al restaurant Portofino i de tant que li va agradar va voler repetir, mentre jo em vaig decantar per rissoto de vi negre. Tots dos plats estaven boníssims, tot i per posar una pega, potser massa vi al rissoto.
image
De segon plat, després de molt pensar, ens vam decantar per masccheroni bolonyesa l’Ana, i escalopins a la cervesa jo. Aquí tornaven a estar molt bons tots dos plats. La veritat és que l’elecció dels quatre plats va estar molt encertada ja que vam poder gaudir d’un bon àpat. Si al final li sumem el postre i el lambrusco, van fer del conjunt un dels millors menús que hem provat, al menys per la meva part.
image
Vam sortir del local amb l’estómac ple fins a dalt, i tot per 18 euros per persona que en un principi podríem semblar cars per tractar-se d’un val de descompte, però que després d’observar tant la quantitat com la qualitat que ens van oferir al Golositalia van fer que l’oferta valgués molt la pena. Si sou de la zona, us recomanem que passeu pel restaurant i provar sobretot el vitello tonato, mmmm que bo!
Després d’haver gaudit del menjar vam continuar amb el nostre pla del dia, tornar a endinsar-nos a la Tarraco romana.