diumenge, 10 de juny del 2012

Primer contacte amb Tarragona

Sembla mentida com és de cert allò de "no digas nunca: de este agua no beberé".
Doncs sí, jo mai havia estat a Tarragona. No sé ben bé perquè, sempre que es comentava jo deia que no, m'hi negava, i d'un parell o tres de possibilitats, mai hi vaig anar.
I ves per on quan encara no havia començat el fred, o potser és més fàcil allò de dir "d'aquí poc farà un any" i vaig anar per primer cop i... sembla que m'ha agradat!
La veritat és que vaig tenir un amfitrió de luxe, i això que et vinguin a buscar a l'estació i et portin amunt i avall... no té preu.
image
Ja us hem explicat algunes de les visites que hem anat fent per la zona: tant l'excursió romana per la Vil·la romana dels Munts, la Torre dels Escipions i la pedrera del Mèdol, com la visita romana per Tarragona, on vam poder gaudir d'explicacions referents a les muralles, a l'amfiteatre, passant pel circ i el Pretori.
Però en aquesta jo encara no havia descobert res de tot això.
El primer que vam fer va ser anar a l'amfiteatre.
image
Com ja us vam comentar a l'entrada de l'excursió romana, podeu adquirir una entrada per a 6 recintes que us sortirà molt millor de preu.
Pertanyen al Museu d'història de Tarragona.
Més tard vam visitar el Circ i el Pretori sota la pluja, i vam anar a dinar al Pulvinar, del qual us vam parlar a l'entrada de La Cova.
image
Com ja us vam comentar, al lloc on es situava el Pulvinar del circ, ara s'hi troba un restaurant amb el mateix nom.
image
La veritat és que vam dinar un menú molt bo i molt bé de preu.
Si us sóc sincera ja no recordo gaire bé què vam demanar. Estic segura que els primers eren una amanida i una crema de carbassa, però... els segons em ballen...
I ara us explicaré les meves primeres impresions.
Veure l'amfiteatre, tan ben conservat (a diferència d'altres espais de la ciutat que encara ara s'intenten recuperar), amb l'horitzó del mar de fons, com si volés...
image
Veure els arcs del circ, l'entrada, les escales, i passar al Pretori i prendre consciència de la magnitud de la construcció....
image
I així va ser el meu primer contacte amb Tàrraco.
Ja sabeu, no sigueu com jo i deixei-vos-hi caure! ;)