dimecres, 6 de juny del 2012

Zalamandra (Serrallo)

Que voleu que us digui, jo sóc un gran fan del marisc, i com no d’una bona mariscada, però per desgràcia al preu que està aquest menjar, m’he de quedar molts cops amb les ganes de poder gaudir d’una bona mariscada complerta.
Es per això que al veure a la web Offerum una mariscada a 20 euros la persona, no ens ho vam pensar massa i ho vam agafar. El restaurant que oferia aquest plat es el local Zalamandra, un restaurant situat al Carrer Sant Pere, en el cor del Serrallo, el barri marítim de la ciutat de Tarragona. Potser no és un dels locals amb més renom i més coneguts de la zona, però després de l’experiència, és un lloc que recomanaria sense dubtar-ho.
Us explicarem en que consistia l’oferta que vam adquirir. Només entrar et posaven unes minitorrades amb paté i olivada per anar matant la gana, seguit d’un plat d’amanida per persona. A continuació era el moment del plat principal, una MARISCADA calenta. Hi ha gent que li agrada més les mariscades fredes, a mi m’és ben igual, gaudeixo tant si es tracta de freda com de calenta.
Ens van posar una paella al mig de la taula on sobresortia el bitxo per tots els costats. La part inferior estava replena de musclos i navalles cuinades al vapor que feien que es mantingués la calor en la resta del menjar. Les navalles boníssimas, se'm fa la boca aigua de recordar-les. Gambes, galeres i escamarlans a tutli pleni, un cranc i dos llamàntols ben formosos posaven la guinda a la paella. Tot això feia que toques per persona, un bon grapat de musclos, navalles, gambes i escamarlans , mig llamàntol i un quart de cranc per persona, per acabar ben tip. I per si no ho estaves del tot, un postre i una ampolla de vi de la casa per rematar el dinar, feien que els 20 euros per persona que havíem pagat a l’oferta, donés com a resultat un dinar quasi immillorable.
image
Tant bé ens vam quedar, que vam voler repetir l’experiència un mes després. Aquest cop vam anar l’Ana, els seus pares i jo, i vam tornar a gaudir del menjar per 20 euros la persona. Aquest cop va haver la particularitat que els musclos només agraden al sector masculí de la taula, això va fer que tot aquest producte que havia a l’olla fos per dues persones. No cal dir que tot i les ganes per menjar-ne, van sobrar musclos a l’olla, eren masses! Estem esperant que passi la temporada d’estiu i veure si el restaurant es torna a animar amb l’oferta i la torna a publicar.
image
Després d’aquest segon àpat tant contundent i aprofitant que a Montblanc es festejava la setmana medieval vam voler apropar-nos a la capital de la Conca de Barberà i gaudir de l’ambient de la vila, per això ja es una altra història que ja us explicarem un altre dia.