divendres, 13 de juliol del 2012

Iogurts gelats (Llaollao i Smöoy)

Avui us voldriem comentar una cosa, potser surt una mica de la temàtica habitual d’aquest bloc, però com ens ve de gust anar explicant les coses que ens van passant, hem decidit fer aquesta entrada.

D’ençà l’any passat han aparegut a Tarragona dues botigues que desconeixiem. Curiosament es troben quasi una davant de l’altre, totes dues tocant al balcó del Mediterrani de Tarragona. Aquests dos locals es dediquen al mercat dels iogurts gelats, que volen competir amb els tradicionals “cucurutxos i granissades” de tota la vida. Potser en altres llocs aquest tipus de comerç ja fa temps que han arribat, però no en aquesta petita ciutat.

image

Us volem fer una petita síntesi de tots dos locals: el Llaollao i Smöoy. La base es similar en tots dos llocs, esculleixes la grandària i sabor del iogurt gelat i vas afegint ingredients, també anomenats toppings, per tal de donar el gust que voleu. Teniu trossets de xocolata, lacasitos, fruits secs, cereials, melmelades i multitud de cremes per tirar a sobre el iogurt.

Una de les diferencies principals entre els dos locals, és que a Smöoy pots escollir entre quatre diferents sabors, tres d’ells sempre són els mateixos, mentre que el quart va canviant setmanalment, cosa que pot fer que cada cop que visitis la tenda experimentis una nova sensació. Això el Llaollao no ho té, això el fa perdre algun punt respecte al seu competidor.

image

En canvi Llaollao té un petit avantatge respecte a Smöoy, i es que el petit local de la Rambla Nova de Tarragona esta acompanyat per una petita terrasseta on podràs asseure’t i gaudir del menjar tot veient com la gent passeja per la Rambla. Smöoy no ho té, i si vols prendre el gelat a la fresca, no tens més remei que agafar-ho i sortir a un dels bancs del passeig o caminar mentre vas menjant.

Ana: Siguem pràctics: al Llaollao els gelats sempre són iguals, iogurt gelat. Sí que potser és una mica més gran (li donen més volum vertical) però són una mica escassos posant la decoració. A Smöoy, en canvi, tot i que potser el gelat és una mica més xic en volum, sempre tens per escollit gustos! Xocolata, el classic iogurt o maduixa. Jo allà he tastat el de té verd i el de fruits del bosc i ...mmmmm!!!!
I tot i que a vegades és una mica complicat encertar el topping, són una mica més generosos decorant el gelat...

Francesc: Que voleu que us digui, jo sóc molt de terrasses a l’estiu i si a sobre estan tocant a una de les millors vistes de la ciutat, el mar per sobre el balcó del Mediterrani, encara molt millor, però he de reconèixer que en principi em quedo amb el sabor del Smöoy, tot i que no tingui una terrassa per asseure’t al carrer.

Vosaltres podeu decidir a quin lloc anar, o fer com nosaltres, provar tots dos llocs.