dimecres, 11 de juliol del 2012

Museu de Fars de Tarragona

Si aneu caminant per l’espigó del Port de Tarragona, després de 3,5km anireu a petar a una construcció fèrrica amb uns quants anys d’història. Es tracta del Far de la Banya, un espai hexagonal de 52 m2 construït al 1864. Aquest antic far de la Punta de la Banya (Delta de l'Ebre) va ser transportat a Tarragona i restaurat a finals del segle XX per formar part del Museu del Port de Tarragona. Des de 2003 acull el Museu de Fars, el primer museu d’aquest tipus a tot l’estat espanyol. Aquest museu es troba obert al públic de forma gratuïta tots els diumenges al matí.

image

Nosaltres ens vam voler apropar i fer una visita interior, tot i que potser sota el meu parer, el que més impressiona és la seva estructura exterior. En l'interior hi podrem trobar pamflets informatius, fotografies, maquetes, lluminàries i altres elements, una gran col·lecció sobre la història dels fars a la demarcació de Tarragona.

image

Si us apropeu també hi podreu veure una reproducció d’un gravat de la Tarragona del segle XVI. Això és el que em va impressionar més, ja que es pot veure com ha canviat la ciutat i el port en aquests darrers quatre-cents anys.

image

A més des de l’any 2009, el primer divendres de juliol s’hi celebra la Nit Literària al Far de la Banya. És una activitat organitzada pel Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona per tal de fomentar la lectura i el patrimoni marítim. Podreu trobar més informació sobre aquestes activitats organitzades pel Port de Tarragona a la seva web oficial.

image