diumenge, 17 de març del 2013

Auriga (Tarragona)

Ja fa un temps us vam parlar d’un restaurant situat a la part alta de Tarragona, el qual ens va agradar molt, L’Auriga.
En aquella ocasió vam fer un menú de dos plats que vam sortir molt contents, així que quan vam tornar a veure un val descompte a la web Letsbonus no ens ho vam pensar, i el vam adquirir. En aquesta ocasió es tractava d’un menú degustació amb 8 plats en total.
La por que s’acostuma a tenir en els menús degustació, es la de que menjaràs moltes coses però poca quantitat de cadascuna, no va ser el cas en aquesta ocasió, ja que tots els plats tenien una mida considerable. Aquest menú el vam comprar per 23 euros per persona, era una bona rebaixa, ja que a la carta del restaurant el podreu trobar pels voltants dels 40 euros.
Només arribar ens van oferir un vermut negre, bon detall! i ens van fer escollir entre vi blanc o cava per acompanyar el sopar. Tant l’Ana com jo no som massa de cava, una copeta i poc més, així que vam triar vi.
image
El primer entrant era un paté de campanya amb ratafia i nous, boníssim. El paté era molt consistent, així que més que un entrant semblava un primer o segon plat.
image
Tot seguit ens van oferir una platet de verdures ecològiques i musclos en escabetx de cítrics.
image
Vam continuar amb un Farcellet de bledes de brandada de bacallà gratinat amb allioli de pera, molt bo i fàcil de digerir.
image
El quart plat de la nit va ser una crema de carbassa amb cansalada ibèrica i pipes. Estava be, i començàvem a estar una mica tipets.
image
A continuació venien els plats forts del menú, un de peix, rap de Tarragona, carxofes i romesco i un de carn, ragout de cérvol amb vi del Priorat. Respecte al rap, era bo però poca quantitat, hi havien 2 o 3 petites cues.
image
Mentre que a la carn, ja sigui pel tipus de tall del cérvol o que estava cuinat amb vi del Priorat, va resultar ser un plat bastant fort de sabor.
image
Ja ens havien servit els 6 primers plats del menú, però això no era tot, ja que a continuació venien dos plats de postra, un plat de taronja i xocolata i una mousse de castanyes, per acabar.
image
image
Aquests dos plats de postra van estar acompanyats per una copa de Vi del Vent, un vi dolç que va ser la delícia de la nit. A l’Ana li va agradar tant aquest vinet, que al dilluns següent el va estar buscant per les tendes de vi de Tarragona per compra’l.
Potser nosaltres canviaríem l’ordre d’alguns plats, per exemple, el paté el situaria després de les verdures, i la crema més a l’inici del menjar. De la mateixa manera, potser seria millor servir la mousse de castanyes abans de la xocolata, però de totes formes un 10 pel menú degustació.
Si teniu l’ocasió d’anar a l’Auriga, bé sigui per aquest menú o per un altre, no ho dubteu, és un lloc encantador i molt tranquil, on podreu gaudir d’un bon àpat.