dimarts, 12 de novembre del 2013

El Quadern a Pisa i Flòrencia

Pisa i Florència, aquestes dues ciutats de la Toscana italiana, comparteixen una mateixa qualitat, posseeixen dos dels complexos catedralicis més bonics de la vella Europa.


Aquests complexos tenen la mateixa estructura, una catedral principal (Duomo en italià), de gran bellesa en el seu exterior, però que el seu interior és més auster (sobretot la de Florència), un campanar o campanil separat de l'estructura principal (la famosa torre inclinada en el cas de Pisa), un baptisteri situat al davant de la façana principal del Duomo i una enorme cúpula que posa el cop de gràcia final a aquestes magnífiques construccions.


Florència (Firenze en italià) és una ciutat situada al nord de la regió central d'Itàlia, capital i ciutat més poblada de la província homònima i de la regió de Toscana, de la qual és el seu centre històric, artístic, econòmic i administratiu.


Però a Florència podem trobar moltes més coses, per alguna cosa li diuen la ciutat de l'art, i entre totes aquestes meravelles artístiques, m'agradaria destacar el Ponte Vecchio.