dijous, 20 de febrer del 2014

Quiche

Avui us portem un plat fàcil i versàtil per a cuinar.
Per tots vosaltres segur que és ben coneguda la Quiche Lorraine, aquell pastís francès típic amb pernil dolç i formatge. I conegudes també deuen ser les versions amb pollastre al curry i d'altres de verdures.
Bé, jo la veritat és que les faig una mica a la meva manera i segons em venen de gust.
Són un plat fàcil i relativament ràpid si tens tots els ingredients, per fer un sopar o per fer un entrant si tens convidats.
Entre les meves quiche tenim:
- pernil i formatge.
- carbassó i formatge de cabra.
- espinacs i formatge.
- carbassó i pernil salat.
La base sempre és la mateixa, una làmina de pasta brisa (masa quebrada) que bé es pot comprar fresca o congelada, rodona o rectangular. (Jo us recomano tenir-ne una sempre al congelador, és molt útil).
Un cop tingueu la pasta descongelada, doneu-li una mica de forma i disposeu-la en un motllo (vigileu que no apareguin forats o es trenqui a la base).
Punxeu-la suaument (per tal que no s'infli) i coberta amb un paper d'alumini fiqueu-la al forn preescalfat a 220ºC uns deu minuts.
Si la feu de pernil i formatge: daureu uns daus de pernil dolç a la paella i barrejeu-los amb formatge (pot ser de cabra, ratllat, ...) i barrejeu el farciment amb un ou i 200 ml de crema de llet per cuinar.
Si la feu de carbassó i formatge, jo el que faig per tal que sigui més lleugera i "sana" és fer el carbassó al microones en comptes de fregit. Peleu el carbassó i talleu-lo a rodanxes fines i disposeu-lo a un recipient, amb sal, cobert amb film i "bulliu" al microones amb el seu propi vapor uns 10 minuts. Quan el carbassó estigui fet, podeu afegir formatge de cabra o dauets de pernil salat per tal de donar una mica més de sabor. Barrejeu el farcit amb un ou batut i 200 ml de crema de llet.
Si trieu una quiche d'espinacs, bulliu les verdures i deixeu escórrer per treure l'excés d'aigua, barrejeu els espinacs amb el formatge de cabra i amb l'ou batut i la crema de llet.
Un cop tingueu el farcit apunt, disposeu-lo sobre la pasta precuita i torneu a afegir al forn uns altres deu mintus.
La crema de llet i l'ou faràn cuallar el farcit.
Ja veieu que és un àpat versàtil i a gust del consumidor.
Animeu-vos i expliqueu-nos què tal!
Acceptem suggeriments!
image