dimarts, 25 de febrer del 2014

Santuari de Montserrat i Coves de Collbató

El monestir de Santa Maria de Montserrat és un monestir benedictí situat a les muntanyes de Montserrat, pertanyent a la comarca del Bages, a una alçada de 720 metres sobre el nivell del mar. Nosaltres vam pujar amb el Cremallera, una opció molt recomenable, per les vistes que podreu gaudir durant el trajecte.

No cal dir que Montserrat s'ha convertit en un símbol per a Catalunya i per tant un punt de pelegrinatge per a creients i de visita obligada per als turistes.

Dins el conjunt del Monestir de Montserrat podreu visitar, el Santuari, la Santa Cova, i fins i tot podreu pujar fins quasi a dalt de tot amb l'ajuda d'un funicular. Un bon lloc per perdre's caminant entre muntanyes.

image
image

image

Nosaltres vam voler aprofitar la visita al Monestir, per visitar les coves de Salnitre de Collbató, que en el seu interior alberguen el conjunt de sales més grans de Catalunya. Es diu que les seves formes orgàniques i ondulants van inspirar a Gaudí per a obres com la Sagrada Família.

En aquestes coves podreu fer una visita guiada, on us aniran explicant tota la història de les coves i per tant per extensió, de les muntanyes de Montserrat.

Quan vam acabar la visita, ja era quasi de nit, havia acabat un dia complert a les màgiques muntanyes de Montserrat.

image