dilluns, 19 d’octubre del 2015

El Quadern als Pirineus Atlàntics

De camí al departament dels Pirineus Atlàntics (França) ens vam aturar a Jaca, poble de l'alt Aragó.

La Ciutadella de Jaca (Aragó) és una fortificació de planta pentagonal, construïda a la fi del segle XVI que es conserva en molt bon estat. L'entrada principal és mitjançant un pont llevadís i s'organitzen visites guiades on us explicaran la història d'aquesta construcció.


Ja a França, la nostra primera parada va ser Oloró-Sant Casa. L'Església de La nostra-Senyora en Oloró-Saint Marie (França) va ser construïda durant el segle XIX sota estil neogòtic, amb molts préstecs de l'art romà. La seva primera pedra va ser col·locada en 1n 1869 i consagrada el 1893.


Pau és una ciutat francesa del sud-oest del país. És la capital del departament dels Pirineus Atlàntics, a la regió d'Aquitània i és travessat pel riu Gave. Està situada a uns 750 km al sud-oest de París.


El Castell de Lourdes, a la regió del Migdia-Pirineus, es troba a la ciutat de Lourdes, al sud-oest de França.

Es troba en una posició estratègica a l'entrada dels set valls del Lavedan. A pocs quilòmetres de l'actual frontera amb Espanya, és veí del santuari catòlic de Lourdes i del Parc Nacional dels Pirineus, aquest últim classificat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Informació extreta de la Viquipèdia.


Fotografia realitzada durant el Trajecte de Pau a les Grutes de Bétharram en format HDR.

Les Grutes de Bétharram són una sèrie de grutes situades a la frontera dels departaments dels Pirineus Atlàntics i els Alts Pirineus i de les regions d'Aquitània (França).


Les grutes van ser descobertes i explorades en 1810 per residents britànics del municipi de Pau. El 1903 es va habilitar la seva vista al públic.