dissabte, 25 de març del 2017

El Quadern a Vitòria-Gasteiz

Fa poc més d’un mes ens vam dirigir a passar 3 dies per terres basques més concretament a la seva capital administrativa, Vitòria-Gasteiz. Però com no volíem fer tot el trajecte sense parar vam decidir passar per Pamplona així de pas veure-la una mica.

De camí per Pamplona


Pamplona es una ciutat no massa gran que segurament es reconeguda mundialment pels “Encierros”, i es veritat, bona part del turisme està destinat a aquest esdeveniment anual.


No vam poder fer una visita guiada pel centre, tant típic en altres ciutats, ja que durant l’època d’hivern el patronat de turisme no organitza cap.


Ja que no vam poder fer cap visita vam fer el turista a l’antiga, passejant pels seus carrers i veient les parts més representatives de la ciutat, catedral ...
 

... places ...


... recorregut del encierros, etc...


Una vegada menjat un parell de pinxos en una de les moltes tavernes típiques de Pamplona, vam posar rumb a la nostra destinació principal, Vitòria-Gasteiz, on vam arribar en plena tarda i vam poder gaudir de la rua de Carnaval.

Els seus carrers i monuments

Després d’haver visitat Pamplona i haver fet nit a Vitòria-Gasteiz vam aixecar-nos per passar tot el dia per la ciutat. Al matí havíem concertat una visita guiada pel centre antic, d’aquesta forma assabentar-nos de les coses més importants que posseeix Vitòria.S’ha de dir que el centre no es massa gran, i amb dues hores que dura la visita et pots fer una molt bona idea del que consisteix la ciutat i de la seva història.


Tant a l’Ana com a mi no ens va matar massa la ciutat, potser és el fet de que portàvem una expectació molt elevada del que ens trobaríem.


Per la tarda, després de dinar un menú especial de carnaval a l’hotel, vam tornar al centre per poder veure la Catedral vella amb l’ajuda d’una altre visita. En ella ens mostren els treballs de rehabilitació, així de com es troba actualment els treballs que s’han dut a terme en els darrers anys.


Ara ve quan sóc una mica crític. Sincerament crec que hi ha moltíssimes més catedrals millors que aquesta, no cal anar tant lluny per veure’n una de maca. A les nostres terres us podria citar unes quantes més espectaculars. Suposo que el fet de que l’autor Ken Follet es bases en els treballs de restauració per escriure el seu best-seller (Els pilars de la terra) li han donat una fama gens merescuda. Ho sento però la catedral de Vitòria es una església gran i poc més!, i a sobre amb greus problemes de construcció des dels seus inicis. Ja em podeu criticar si no esteu d’acord.


Una vegada acabada la visita vam fer un parell de pinxos pel centre i ens vam tornar a descansar a l’hotel.

Tornada passant per Tudela

De la mateixa manera que vam fer parada a Pamplona a l’anada, a la tornada vam voler para un altre cop a Navarra, però en aquest cop ho vam fer a Tudela, visita ràpida perquè la ciutat no té tampoc massa cosa a veure.

Al matí al aixecar-nos i esmorzar vam fer un passeig per l’anella verda de Vitòria-Gasteiz, en especial el tram on es situen els palaus i cases més espectaculars de la ciutat, com es el cas del Palau de Ajuria Enea, residencia del Lehendakari basc.


Una vegada realitzat el passeig, ens vam dirigir cap a Tudela, on vam fer un passeig pels seus carrers.


Catedral, plaça major i carrers amb una mica de mal estat no ens deixar una bona imatge de l’indret.Ja era hora de tornar cap a casa i donar per acabat el viatge de 3 dies a terres basques i navarreses.