dimecres, 11 d’octubre del 2017

Quadern a Normandia i Bretanya

Avui comencem una serie d'entrades a un dels darrers viatges que hem fet: Normandia i Bretanya a la costa nord de França.

Vam marxar de casa un diumenge direcció nord i vam voler fer-ho amb calma. Dos dies fins arribar a Normandia, la nostra primera parada.

Camí a Normandia


Un dels llocs més macos del viatge d'anada va ser passar pel Viaducte de Millau.


La nostra primera parada va ser Bourges, on va fer nit. Imatge de la Catedral de Bourges de nit.


Ens vam aixecar i vam passar per Orleans per fer una parada tècnica i poder esmorzar.


Imatge de la Catedral d'Orleans.


Ja ben entrats a Normandia, la nostra primera visita va ser la ciutat de Rouen.

Església de Saint-Ouen a Rouen...


... i el Gros Horloge (Gran Rellotge).


Caen i les platges del desembarcament de Normandia

Un cop ja dins de la regió de Normandia (al nord de França) la nostra primera parada en el viatge va ser la ciutat de Caen i les platges on es va realitzar el 1944 el desembarcament de les tropes aliades, el famós dia D, 6 de juny d’aquell any.


Caen és una ciutat pràcticament reconstruïda després de al segona guerra mundial, ja que la força de la guerra és va deixar notar en cada carrer.


Després de fer la visita al castell de la ciutat i les famoses abadies dels Homes i de les Dones, ens vam dirigir cap al nord per veure les platges dels famós desembarcament (Sword, Juno, Gold i Omaha) ....


... per acabar visitant el Pointe du Hoc


En aquesta zona no ens podem deixar de mencionar la gran quantitat de cementeris que podem trobar, dedicats a les nombroses baixes provocades per la guerra, tant al bàndol aliat (principalment Nord-americans, Canadencs i Anglesos) com el alemany, entre ells el famós cementeri nord-americà de Omaha Beach.


El Mont Saint-Michel (Normandia)

A part de la segona guerra mundial, Normandia també té un altre indret molt famós i una imatge molt icònica de França, el Mont Saint-Michel, i nosaltres el vam voler dedicar quasi tot un dia per visitar.

Evidentment no es pot accedir amb cotxe al Mont, sinó que s’ha de deixar el cotxe als pàrquings habilitats a uns 5 km de la famosa abadia. Aquest pàrquing té un cost inferior als 10 euros per dia.  Des d’allí es pot accedir caminant per la carretera o ve agafar un bus gratuït que t’apropa al lloc.


Nosaltres a l’anada vam optar per fer el passeig caminant, no arriba a 3 quarts d’hora de passejada, mentre que la tornada ho vam fer amb el transport públic.


S’ha de dir que el que més impressiona del Mont Saint Michel es l’estampa exterior, ja que l’interior es ple de massa gent i l’abadia és maca però no de 10.

Si aneu òbviament no us deixeu la càmera de fotografia ja que podreu treure unes instantànies espectaculars i si us esteu forà estona al lloc, podreu veure com va variant la marea al voltant de la petita illa rocosa.

El nord de Bretanya

Una vegada entrats a la regió de Bretanya en un poc més de dos dies vam visitar el que seria la costa nord d’aquesta zona.

Els pobles petits amb castells es mesclen en vil·les marineres al més pur estil mediterrani, i es que Bretanya té molt per veure i sobretot de gaudir amb calma, cosa que en aquest viatge no sempre vam poder fer degut a l’ambiciós planning que ens vam marcar en aquestes vacances.

A continuació us mostrem el més destacat del nord de Bretanya.

Castell de Fougères


Port de Dinan


Centre històric de Saint-Maloù


Castell de Vitré


Plaça a Moncontour


Església  de Saint-Brieuc


Port de Roscoff


L’oest de Bretanya

Després d’haver comentat les localitats més interesants que vam visitar en la zona nord de Bretanya, avui toca parlar una mica de la part oest d’aquesta regió francesa.

En aquestes localitats podem trobar des de grans ciutats com Brest o Quimper, fins a petits pobles medievals com poden ser Locronan.

Per poder visitar aquests llocs que ara us comentarem, ens va portar uns dos dies, tot i que si voleu gaudir encara més d’aquesta zona us recomanaríem que us agaféssiu amb més calma que nosaltres.

Brest, bonic port i castell.


Le Conquet, vila marinera.


Poble de Crozon.


Locronan, bonic paissatge.


Quimper, ciutat per visitar.


Concarneau, casc antic poble entre muralles.


Ja només ens quedarà parlar de la part sud de la petita península que forma la Bretanya.

El sud de Bretanya

Amb l’entrada d’avui finalitzem la nostra ruta per la Bretanya. Us portem 7 diferents imatges de 7 diferents llocs que componen la costa sud d’aquesta regió francesa.

Port de Pont-AvenPas del riu per QuimperléEsglésia de PlouhinecAlineaments de CarnacMuralles a VannesCastell de JosselinEsglésia a Rochefort-em-TerreI ara només quedará que explicaros la resta del viatge, però ja fora de terres bretones.

Tornada des de Bretanya

Després de passar més d’una setmana per terres de Normandia i Bretanya tocava tornar a casa. Però vam voler tornar poc a poc per això vam voler fer varies parades en el camí, la primera a Nantes, capital històrica de l Bretanya, i que ara pertany a la regió del Loira, segona aturada a Poitiers per veure el parc temàtic de Futuroscope i per últim la ciutat de Toulouse a l’Occitània.

Nantes és una preciosa ciutat on podreu gaudir del castell dels Ducs de Bretanya, l'illa de les màquines i unes fantàstiques visions des de les alçades mitjançant la Torre Bretanya.


Poitiers, amb l'església de Notre-Dame la Grande com punt més actractiu de la ciutat.


Futuroscope, parc temàtic dedicat al futur, quan arribarà?


Espectacle nocturn de Futuroscope.


Toulouse no és una ciutat que ens agrade massa, però si que podriem destacar la Basílica de Sant Serni.


Normandia i Bretanya sens dubte són unes regions que valen molt la pena de visitar del nostre país veí i que us recomenen que visiteu. Ens veurem en el següent viatge.