divendres, 27 de juliol del 2018

Benvinguts a Pagès: Castanya de Viladrau

El passat 9 i 10 de juny es va celebrar el Benvinguts a Pagès, unes jornades on pots visitar explotacions agrícoles i ramaderes del nostre país.

Nosaltres després de veure totes les activitats ens vam decantar per visitar la Castanya de Viladrau, un petit centre on intenten recuperar (i amb molt d'èxit la castanya a les nostres terres). Però això era el diumenge, així que ens vam trobar una altre activitat pel dissabte i així poder pasar dos dies amb contacte a la natura. Aquesta activitat va ser visitar i gaudir de les vistes del Monestir de Sant Pere de Casserres.


Sant Pere de Casserres és un antic monestir benedictí situat al terme municipal de les Masies de Roda, a la part interior d'un meandre engorjat i molt pronunciat del Ter, actualment mig envoltat pel pantà de Sau.

Una vegada realitzada la visita ens vam dirigir a Sant Hilari Sacalm, lloc on vam agafar forces menjant i descansant a l’Hostal Torras.

El diumenge es va aixecar una mica ennuvolat, tot així ens vam dirigir al centre de recuperació de la castanya de Viladrau. Allí ens vam explicar la tasca que duen a terme per recuperar la castanya així com els beneficis i usos de la castanya i els castanyers. Després ens vam dirigir al bosc on vam veure castanyers i fins i tot es va recuperar un deixat de la mà per la producción futura de castanyes de gran qualitat.

Una vegada dinats a un menú elaborat especialment per les jornades, on la castanya tenia un paper fonamental, vam tornar a casa sentint-nos per uns moments pagesos.