divendres, 2 de març del 2012

La Cova

Fa unes setmanes en Francesc em va preparar un dia ple de sorpreses, i a la nit vam anar a sopar a un restaurant.
(Ja us explicaré on vam anar durant el dia)

Tot i que es feia el despistat mentre passejàvem per Tarragona en direcció a la Part Alta, ell ja tenia clar a on anàvem.

Seguint amb la cultura dels vales (aquest cop Groupalia), en va agafar un pel restaurant La Cova, al centre de la ciutat. Val a dir que per la seva situació (a la baixada del carrer Major) es troba just en una de les voltes que formava part de la paret septentrional del circ.

Gràcies a obres en construccions contemporànies, s'han pogut descobrir, restaurar i reaprofitar parts de les restes romanes que encara queden.

El Pulvinar, un restaurant situat a pocs metres del que ja parlarem detingudament un altre dia, es diu així perquè se situa on, en època romana, es trobaria la construcció desde la qual es presidiria el circ.

Així doncs, després de baixar els esglaons que us portaran a l'interior del restaurant i obrir la porta, podria ser que us passés com a mi i us quedèssiu pasmats de la màgia del lloc.

El "local" és estret donat que es troba sota una volta. La decoració escassa i minimalista li donen un encant especial. Si bé és cert, com que els sostres són d'uns quants metres d'alçada i hi ha un únic espai, escalfar el lloc no deu ser tasca fàcil, i tot i que ens vam treure l'abric, podiem notar un airet no gaire càlid, d'aquells que, si passen moltes hores et pot deixar una mica garrativat.
Però bé, va ser un mal menor.

Em consta que al local contigu, al que fins i tot em sembla que es pot accedir des del mateix restaurant, hi ha El Cau, un local de copes que visitaré un altre dia.

Bé, anem al que interessa: el menjar.

El Francesc us podrà concretar una mica més perquè va ser ell qui va contractar-ho, però jo us explico una mica:

Teníem un entrant a compartir, una amanida variada amb formatge de cabra... ...mmmmm boníssima!!
Com a plat, podíem escollir una coca cadascun d'entre les de la carta. Vam agafar una de quatre formatges i una de ceba caramelitzada amb bacon i formatge de cabra. Les vam compartir.
Si les veieu a simple vista potser us sembla que amb una coca us quedaríeu amb gana, perquè no són enormes, però la veritat és que estaven molt bones i atipen! La massa de pa artesana, tendra i cruixent....
I per acabar podíem escollir entre un mojito per cadascú o un coulant per compartir...
...suposo que entre les entrades anteriors i aquesta, veureu que som de bona boca, i quines són les meves debilitats culinàries.... ...dons sí! vam agafar dos coulants! :P
Sembla que estigui inflant el lloc, i no rebo pas comisió, però encara em falta dir-vos que....
... ha estat el millor coulant de xocolata que he menjat mai! Una fina capa cruixent per fora i un volcà de xocolata desfeta que sortia amb força des de l'interior... mmmmmm no m'hi puc estar!

Ho vam regar tot amb un vinet de la terra, un Ipsis.

D'aquí vam anar fins a la Rambla Vella, al Highland, tot un descobriment per a mi, tot i que un vell conegut pels que viuen a Tarragona, segurament.

Bé, suposo que llegint ja sabeu la meva opinió de La Cova i del menú.

Sense dubtes tornaria, i ho recomano!!

Nosaltres vam prendre nota d'altres coques a les que fer queixalada quan tornem ;)

Si hi aneu, ja ens ho direu ;)